Pistaasikalkkunaa syksyn kasviksilla

Uusi Glorian Ruoka ja viini lehti tuli loppuviikosta ja pitihän sieltä heti kokeilla joku herkulliselta kuulostava resepti. Etenkin kun kummityttö oli meillä kylässä. Vähän taas ohjetta sovelsin ja tulipas muuten ihan todella hyvää. Tätä syödään jatkossakin. Ja miten kaunista!!
2-vuotiaan tyttäreni annoksesta jätin kurpitsoista pois harissa-mausteen (mikä niiiiin hyvää ja antaa hyvän potkun ruoalle!) ja kalkkunan päällä hänellä oli pelkkiä pistaasipähkinöitä.
 
3 hengelle
 
* 4 kalkkunan rintafileepihviä
* 1 rkl rypsiöljyä
 
Pistaasikuorrute
* 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
* 1/2 ruukkua basilikaa tai salviaa
* 2 rkl oliiviöljyä
* 1/2 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
* 1/4 tl suolaa
* 1/4 tl mustapippuria myllystä
 
Kurpitsat
* 800g myskikurpitsaa
* 2 rkl rypsiöljyä
* 1 rkl harissatahnaa
* 1/2 tl suolaa
 
Lisäksi
* 2 raitajuurta
* 1 pieni punajuuri
 
Ota kalkkunanfileet huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 225c.
Kuori kurpitsa, poista siemenet ja pilko isoiksi lohkoiksi. Sekoita öljy, harissa ja suola keskenään ja pyörittele kurpitsanlohkot seoksessa. Paahda uunissa 30 min.
 
Kuori ja viipaloi raita- ja punajuuret ohuiksi siivuiksi.
Laita pistaasikuorrutteen ainekset mortteliin ja murskaa tasaiseksi tahnaksi.
Kun kurpitsojen paistoaikaa on jäljellä 5 min, lisää uunivuokaan raita- ja punajuuret. Laita ne eri puolelle niin ettei niihin tule kurpitsojen mausteseosta. Jatka kypsentämistä 5 min.
 
Paista kalkkunafileet kuumalla pannulla öljyssä noin 4 min molemmin puolin. Kun käännät pihvin, lisää ensiksi paistetun puolen päälle pistaasitahna ja kypsennä näin toinen puoli.
Kokoa kaunis annos ja nauti!

Kommentit

Suositut tekstit