Laiskan leipurin sämpylät

Tässä taas uusi, helppo ja maistuva sämpyläresepti hektiseen arkeen. Resepti on Kakkutaikuri-blogista Tiinalta napattu. Hyvät ohjeet on syytä laittaa kiertoon!
Miksi nämä sämpylät ovat helppoja? 
No kun niitä EI saa pyöritellä, taputella eikä muotoilla! Auta armias jos sen teet niin pilalla ovat.
Leivontaa nopeuttaa keittiövaaka, mutta sulkeisiin laitoin noin mitat jos sinulla ei ole keittiövaakaa. Noin mitat voivat kuitenkin vaihdella koska esim. erilaiset jauhot painavat eri verran. 
Jos sinulla ei ole maitojauhetta, voit korvata pienen osan vedestä (100g) maidolla. Älä jätä maitoa pois, vaikuttaa oleellisesti sämpylän rakenteeseen.


2 pellillistä

* 500g lämmintä vettä (n. 5-6 dl)
* 50g hiivaa
* 25g sokeria (1,5 rkl)
* 25 g maitojauhetta (2 rkl)
* 15 g suolaa ( vajaa 1 rkl)
* 0,5 dl öljyä
* 800g vehnäjauhoja (n.12 dl)


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. 
Sekoita joukkoon muut aineet ja anna yleiskoneen pöhistä noin 10 minuutin ajan. 
Keitä sillä välin kahvit. 
Jos sinulla ei ole yleiskonetta - tässä kohtaa joudut hetken vaivaamaan taikinaa käsin.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle. 
Älä vaivaa enää tai muotoile mitenkään.
 Jätä "taikinaläjä" kohoamaan leivinliinan alle puoleksi tunniksi.

Ota/leikkaa kohonneesta taikinasta paloja saksilla, puukolla tai revi irti paloja. Älä vaivaa yhtään tai muotoile. Sämpylät saavat olla muodoiltaan rustiikkisia. Koita tehdä kuitenkin suunnilleen samaa kokoluokkaa. Laita palat leivinpaperille.

Anna kohota liinan alla vielä 5-10 min. 
Paista 225c uunissa noin 10 minuuttia.
Nauti!

Kommentit

  1. Ovat herkullisia ja ohje siirtyi omien suosikkien joukkoon. Neiti 6v. nautti lämpöisenä sellaisenaan. Ovat kuulema parhaita niin. ☺

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit