Bienenstich-laskiaispullakakku

OMNOMNOM. Nyt löytyi laskiaispullien laskiaispulla.
Tätä teen varmasti tulevinakin laskiaisina ja varmasti myös muinakin aikoina kahvipöytään.
Ohjeessa, jonka otin Glorian ruoka ja viini lehdestä, oli että kakku riittää 15 hengelle. 3 hyvin paljon laskiaispullista nauttivaa henkilöä söi kyllä meillä kakun lähes kokonaan.
Mutta sanoisin että riittää 5-8 hengelle.
 
Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin aprikoosihilloa. En siitä itse niin pidä, joten pistin perinteisesti mansikkahilloa. Minulla toscakuorrute upposi myös osin pullan sisään, mutta melkeinpä oli jopa parempaa niin.
 
1 iso pulla,
noin 18-20cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan
 
Pullataikina
 
* 50g voita
* 2 dl maitoa
* 25 g tuorehiivaa
* 1 dl sokeria
* 2 kananmunaa
* 1/2 tl suolaa
* 5 dl vehnäjauhoja
 
Toscakuorrutus
 
* 50g voita
* 1 dl sokeria
* 1/2 dl juoksevaa hunajaa
* 2 rkl kuohukermaa
* 125g mantelilastuja
 
Täytekreemi
 
* 3 keltuaista
* 2,5 dl maitoa
* 3/4 dl sokeria
* 3 rkl maissitärkkelystä
* 1/2 vaniljatangon siemenet
* 2 dl vispikermaa
* 100 g mansikka- tai aprikoosihilloa
 
Valmista ensin taikina. Sulata voi. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja liuota sekoittaen. Sekoita joukkoon voisula, munat, sokeri, suola ja jauhot. Taikina on paljon löysempää kuin peruspullataikina eikä sitä tarvitse vaivata. Peitä kulho liinalla ja kohota 45 min.
Pingota halkaisijaltaan n. 20cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa myös reunat vuokaa pari senttiä korkeammalla leivinpaperisuikaleella.
 
Tee täytekreemi. Erottele keltuaiset kattilaan. Sekoita joukkoon maito, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljatangon siemenet. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen juuri ja juuri kiehuvaksi. Kun seos suurustuu, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
 
Sekoita ilmakuplat rikki kohonneesta pullataikinasta ja kaada taikina vuokaan.
Peitä leivinliinalla ja kohota 30 min.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
 
Mittaa pieneen kattilaan toscakuorrutuksen ainekset mantelilastuja lukuun ottamatta. Kuumenna seosta sekoittaen ja keitä noin 5 minuuttia kunnes seos paksunee hieman. Lisää mantelilastut ja jätä odottamaan.
 
Kun kakku on kohonnut, lusikoi tosca varovasti päälle. Älä säikähdä jos tosca uppoaa osin pullan sisään. Itsellä näin ainakin kävi, mutta maku oli silti täydellinen.
 
Paista kakkua uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
 
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon valmistamasi jääkaappikylmä vaniljatäytekreemi. Vatkaa sähkövatkaimella sileäksi muutaman minuutin ajan.
 
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen (jos vuokasi on 22cm, vain kahtia).
 Täytä välit hillolla ja reilusti täytekreemillä. Leikkaa täytekakun tapaan.
 

Kommentit

  1. Tuli tosi hyvää! Kuorrute tosiaan valahti kakun sisälle, mutta se ei haitannut ollenkaan. Ja tein ite vaniljakastikkeenkin. Oli tosi helppo tehdä kuten sanoit 😊 -ulla

    VastaaPoista
  2. Kiitos kokemuksistanne kuorrutuksen kanssa. Auttaisiko pinnallapysymiseen, että paistaa ensin pohjaa ilman sitä, vaikka 10-15 minsaa? Kokeilen itse niin, kun testaamisaika koittaa /mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrothan kuinka kävi noin tehtynä! Itseäni hieman epäilyttäisi ottaa tekele välillä pois uunista kun kyseessä kuitenkin pullataikina, ettei sitten vallan lässähdä... Mutta noin voisi kyllä toimia! Ulkonäkö kiittäisi siinä kohtaa. Makuna itse asiassa tosi hyvä että kuorrutetta oli kakun sisälläkin, ehkä jopa mehevöitti sitä entisestään.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit