Runebergin kakku

Huomenna juhlitaan Runebergin päivää. Viime vuonna julkaisin helppojen ja maukkaiden ruunareiden ohjeen, nyt vuorossa kuivakakku Runebergin tapaan. Hauska, vähän erilainen tapa herkutella ja maku kohdillaan. Halutessasi voit kostuttaa kakun rommilla, punssilla tai rommi-/punssiaromeilla. Itse jätin kostutuksen väliin ja herkullista näinkin. Ohje pullahiireltä.
 
1 kakku
 
* 2 munaa
* 3 dl sokeria
* 4 dl vehnäjauhoja
* 4 dl korppujauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 100g mantelirouhetta
* 2 dl kevytkermaa
* 200g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
(* rommia, punssia)
* 200g vadelmahilloa
* päälle tomusokeria ja vettä
 
 
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja kermaa. Sekoita hyvin nostellen. Lisää lopuksi sulatettu ja hieman jäähtynyt voi. (Lisää halutessasi pieni tilkka alkoholia tai aromia.)
Voitele 2 litran kuivakakkuvuoka. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Tee lusikalla ura ja laita taikinan keskelle kakun ympäri reilu kerros vadelmahilloa. Laita kevyesti lopputaikina hillon ja muun taikinan päälle.
 
Paista 200c uunissa keskitasolla noin 30 minuutin ajan. Kokeile kypsyyttä puutikulla.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Koristele jäähtynyt kakku tomusokeri-vesiseoksella. Lisää tomusokeriin pieni tippa vettä ja sekoita kunnes se on hyvän paksuista pursotettavaksi. Laita pakastepussiin ja pieni kolo nurkkaan saksilla. Pursota.
 Itse värjäsin seosta hieman pinkillä pastavärillä.
 
 
 

Kommentit

Suositut tekstit