Santa Fe - chilikeitto

Tämä Sara La Fountainin suosikkikeitto on myös yksi omista suosikkikeitoistani. Ja sarjassa keittoja, jonka resepti aina pyydetään jos olen tätä tarjolle tehnyt. Lisukkeet tekevät keitosta jotain spesiaalia ja syöminen on hauskaa ajanvietettä kun voi lisäillä keittoon sitä sun tätä. Mainio soppa pienelle porukalle illanistujaisiin tai ravitsevaksi lounaaksi. Tätä on helppo tehdä kerralla myös isompi satsi.
 
Neljälle
 
* 1-2 rkl öljyä
* 1 sipuli pieniksi kuutioiksi leikattuna
* 3 valkosipulinkynttä murskattuna
* 300g maustamattomia naudanpaistisuikaleita
* suolaa
* pippuria
* 1/2 dl tomaattipyreetä
* 1 prk tomaattimurskaa
* 1/2 l lihalientä
* 1 rkl lihafondia
* 1,5 rkl juustokuminaa eli jeeraa
* 1/2 tl korianteria
* 2 tl paprikajauhetta
* 1 tl chilihiutaleita
* suolaa
* pari tippaa tabascoa
 
Keiton päälle lautaselle:
 
* 1 kuutioitu avokado
* 1 pikku pussi maissilastuja
* 1 pieni nippu korianteria silputtuna
* 1 prk ranskankermaa
* 1,5 dl emmentaljuustoraastetta
* 1 lohkottu lime
 
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Pane ne erilliseen kulhoon. Ruskista naudanlihasuikaleet kovalla lämmöllä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Lisää sipulit ja tomaattipyree, tomaattimurska, lihaliemi, fondi, juustokumina, korianteri, chilihiutaleet ja paprikajauhe. Anna lihan hautua noin tunnin verran tai jopa kauemmin kauttaaltaan pehmeäksi. Sekoittele välillä. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Mausta tabascolla.
 
Tarjoa keitto avokadokuutioiden, maissilastujen, ranskankerman, tuoreen korianterin, juustoraasteen sekä limenlohkoista puristetun mehun kera.
 

Kommentit

Suositut tekstit