Vanha kunnon keikauskakku
Lehdet ja keittokirjat ovat pullollaan ihania uusia leivontaohjeita, mutta loppuviimein kahvipöydän parhaimmistoon kuuluvat perinteiset herkut jotka maistuvat vuodesta ja vuosikymmenistä toiseen. Tätä kakkua minä olen syönyt pienenä, tätä syö oma tyttäreni ja varmasti myös hänen lapsensa sitten joskus. Tällä reseptillä meillä kotona on tämä kakku kiepautettu.
Kakku maistuu sellaisenaan, mutta on hyvää myös kermavaahdon tai vaniljajäden kera.
Ananas on kakkuun klassikko, mutta hyvää tulee myös omena- tai raparperipaloista tehtynä.
Ananas on kakkuun klassikko, mutta hyvää tulee myös omena- tai raparperipaloista tehtynä.
1 kakku
Vuokaan pohjalle
* 50g pehmeää voita
* 1 dl fariinisokeria
* 2 tlk ananasrenkaita
* 1 dl fariinisokeria
* 2 tlk ananasrenkaita
Taikina
* 125g voita
* 1 dl sokeria
* 2 munaa
* 3 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 dl maitoa
* 1 dl sokeria
* 2 munaa
* 3 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 dl maitoa
Levitä tasapohjaisen pyöreän kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat voilla ja levitä loppu voi pohjalle leivinpaperin päälle.
Levitä 0,5 dl fariinisokeria leivinpaperille. Laita päälle ananasrenkaat kauniisti. Sirottele tasausesti loppu fariinisokeri renkaiden päälle.
Vatkaa taikinan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina vuokaan reunoja myöden ananasten päälle.
Paista 175c uunissa n. 50 min.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja irroita tarvittaessa varovasti leivinpaperi kakun päältä.
Tämä on juuri sitä, mitä nuorempana tehtiin. Paras kakku ikinä!!
VastaaPoistaKyllä! Ja juuri sen takia niin hyvää 🙂
Poista