Mehevä banaanikakku

Tämä mehevä banaanikakku on kuivakakku, jonka yhteydessä sana kuivakakku romuttuu täysin. Tämä on yksinkertaisuudessaan vain niin hyvää ja maukasta ja niin mehevää. Kakun makukin paranee vain päivä päivältä (jos sitä jää paistopäivän jälkeen). Kannattaa säilyttää jääkaapissa paistopäivån jälkeisestä päivästä lähtien.
Banaanikakku on myös oiva tapa hyödyntää muuten roskikseen menevät banskut.... Mitä pilkullisempia, sen parempi. Kovista, keltavihreistä banaaneista et saa onnistunutta kakkua.
Tällä ohjeella olen banaanikakkua tehnyt nuoruudesta lähtien. Kuohukerman voi korvata muullakin maitotuotteella, kuohukerma on tähän paras, mutta voit käyttää myös jogurttia, maitoa, piimää tai kermaviiliä. Mitä nyt kaapista löytyy. Kakkua voi myös varioida lisäämällä sekaan vähän suklaarouhetta tai vaikkapa pienen tilkan vahvaa kahvia.
1 kakku
* vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja
* 2 munaa
* 2,5 dl sokeria
* 2-3 ylikypsää banaania koosta riippuen
* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 tl ruokasoodaa
* 2 tl vanilliinisokeria
* 1 tl kanelia
* 8 rkl kuohukermaa
* 150g sulatettua voita
Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 200c.
Muussaa banaanit haarukalla. Sulata voi. Sekoita kaikki taikinan ainekset sekaisin isolla lusikalla kulhossa. Mitään ei siis vatkailla. Kunhan sekoitat kaiken tasaiseksi taikinaksi. Taikinan kuuluu olla suht löysää.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 200c uunin keskitasolla noin tunnin verran. Kokeile tikulla kypsyyttä. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Slurps, banana!

Kommentit

  1. Testasin tänään ja hyvää tuli. ☺ Helppo ja nopea tehdä. Juuri sopiva vaihtoehto kun ei huvita vatkailla, mutta tekee mieli jotain hyvää.

    VastaaPoista
  2. Neljättä kertaa asialla. Herkullista mascarpone-kermavaahdon kanssa. Ja upposi työpaikallakin gluteenittomana ja tavallisena yhtälailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä itsekin tehdä taas pitkästä aikaa kun kohtaan tummanpuhuvia banaaneja...

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit