Bataattiveneet kvinoatäytteellä

Viikko sitten julkaisin kvinoapizzapohjan ohjeen, joten jatketaan vielä kvinoa-teemalla. Kvinoa on todellakin kokeilemisen arvoinen tuote jos itselle vielä tuntematon. Nämä bataattiveneet olivat superherkkua ja maistuivat meillä myös pikkuväelle. Ohje kirjasta Sitä parempi soppa mutä yhdessä kokataan (Mari Moilanen).
4 hengelle
*1,5 dl keittämätöntä kvinoaa
* vettä, suolaa
* 4 pientä bataattia
Täyte:
* keitettyä kvinoaa
* 1 tl kuminansiemeniä
* 2 tl savupaprikamaustetta
* 1 tl sormisuolaa
* mustapippuria
* 2 rkl oliiviöljyä
* 1 valkosipulinkynsi
* 2 limen mehu
* 1 isohko avokado
* 1 tomaatti
* 1/2 keltainen paprika
* 1 varsi kevätsipulia
* 50g raastettua cheddarjuustoa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise bataatit pitkittäissuunnassa ja sivele halkaisupintaan öljyä. Ripota päälle hieman suolaa. Paahda bataatit uunissa kypsiksi. Se vie koosta riippuen noin 40 minuutista yhteen tuntiin.
Leikkaa tomaatti, avokado ja paprika kuutioiksi. Leikkaa kevätsipulin varsi renkaiksi.
Purista limejen mehu mortteliin. Lisää murskattu valkosipulinkynsi, kuminansiemenet, savupaprika, suola, pippuri ja oliiviöljy. Hiero seosta morttelissa niin että ainekset sekoittuvat.
Huuhdo ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kvinoa kypsyy yleensä n. 15 min.
Kuumenna syvä pannu ja kaada siihen mausteseos. Kuumenna hetki. Lisää kypsä kvinoa ja sekoita niin, että mausteseos tarttuu kvinoanjyviin. Ota pannu pois hellalta. Lisää joukkoon avokado, paprika, tomaatti ja kevätsipulit sekä cheddarraaste.
Kun bataatit ovat kypsiä, kaiverra niistä sisusta hieman pois. Täytä bataattiveneet kukkuroilleen kvinoatäytettä ja paista 200 uunissa noin 10 min kunnes juusto on sulanut. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Kommentit

Suositut tekstit