Glögin maustamat lusikkaleivät

Yksi joulunviettoon lähtevistä herkuistani on uusi kokeilu Glorian ruoka ja viini lehdestä - glögimarmeladilla täytetyt lusikkaleivät. Toimii!
30 kpl
* 200g voita
* 1,5 dl sokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* 4,5 dl vehnäjauhoja
* 50g mantelijauhetta
* 1 tl ruokasoodaa
Glögimarmeladi
* 200g puolukoita
* 1 porkkana
* 1,5 dl punaista glögiä
* 1 kanelitanko
* 1 3/4dl hillosokeria
Lisäksi
* 2 dl hienoa sokeria
* 2 tl kanelia
Valmista ensin marmeladi. Mittaa puolukat kattilaan ja raasta porkkana joukkoon. Lisää glögi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Poista kanelitanko ja soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia. Kaada lasipurkkiin ja anna jäähtyä.
Sulata voi kattilassa ja anna sen poreilla miedolla lämmöllä noin 10 min tai kun väri alkaa muuttua hieman punertavaksi. Mittaa sokeri voin joukkoon ja anna jäähtyä.
Laita uuni kuumenemaan 175c. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikinaa tiiviisti pikkulusikan pesään, irrota varovasti ja siirrä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista pikkuleipiä uunin keskitasossa n. 10-12 min. Jäähdytä.
Täytä pikkuleivät glögimarmeladilla ja pyörittele sokeri-kaneliseoksessa.
Säilytä lusikkaleivät jääkaapissa.
Ps. Marmeladia jää reippaasti, maistuu myös suolaisten juustojen kera!

Kommentit

Suositut tekstit