Gluteenittomat lakupiparit

Perinneruokaa prkle blogista bongasin ohjeen lakupipareihin. Jotka olivat vielä gluteenittomia. Useasti kun näitä ohjeita kysellään, tässä yksi maukas sellainen. Lakun ystävänä jo taikinan tuoksu oli ihan huikea... Taikina oli hieman tavallista piparitaikinaa haastavampi käsitellä, itsellä mureni helposti, mutta kun vain jaksoi rauhassa lämmittää ja vaivata käsissä ja kaulimella - hienosti onnistui. Itse sain tästä määrästä aikaiseksi 3 pellillistä pipareita. Tykkään tehdä niistä aika paksuja.
* 200g voita
* 1 dl muscovadosiirappia
* 2 dl muscovadosokeria
* 2 tl kanelia
* 1 tl neilikkaa
* 1 tl inkivääriä
* 1 tl pomeranssinkuorta
* 5 tl lakritsijuurijauhetta
* 1 tl suolaa
* 0,5 dl haaleaa vettä
* 2 tl ruokasoodaa
* 1 kananmuna
* 500g gluteenitonta jauhoseosta (fin mix)
* 1 tl leivinjauhetta
Lisää kattilaan voi, muscovadosiirappi, muscovadosokeri ja kaikki mausteet. Keitä seosta hetken aikaa jotta voi ja sokeri sulavat.
Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää haaleaan veteen sekoitettu sooda. Sekoita hyvin joukkoon. Seos kuohahtaa tässä vaiheessa voimakkaasti, joten varmista että kattila on tarpeeksi iso.
Anna seoksen jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa. Lisää kananmuna kun seos on kädenlämpöistä. Sekoita hyvin. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää kattilaan ja vaivaa voimakkaasti kunnes taikina on tasaista.
Kääri taikina leivinpaperin sisään odottamaan leivontaa jääkaappiin seuraavaan päivään.
Lämmitä taikina hyvin käsissä ja leivo pipareiksi. Paista 200c uunissa 8-10 min.

Kommentit

Suositut tekstit