Valkosuklaa-karpalocookiet

Liisa Westerbergin Makeaa Joulua kirjassa on ihania jouluisia reseptejä... Tämä pääsi kokeiluun ensimmäisenä kun piti keksiä jotain nopeaa leivottavaa töihin työkavereille kahvin kanssa. Aikaa oli leipomiseen alle puoli tuntia. Ja makoisiahan näistä tuli. Pinnalta rapeita ja sisältä sitkeitä. Maistuvat herkulliselta niin lämpimänä kuin jäähtyneinä. Säilytä lasipurkissa jääkaapissa.

14-18 kpl

* 125g voita
* 1 dl fariinisokeria
* 1/2 dl sokeria
* 1 rkl vaniljasokeria
* 1 muna
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* hyppysellinen suolaa
* 1,5 dl valkosuklaan palasia
* 1,5 dl kuivattuja karpaloita

Vaahdota voi ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola yhteen ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon valkosuklaahiput ja karpalot.

Nostele taikinasta kasoja kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä hyvin tilaa kasojen väliin, koska cookiet leviävät uunissa.

Paista 175c uunissa noin 10-12 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit