Karpaloglögi

Tämä itse tehty glögi on muokattu Annin ruokakirjan kirsikkaglögin ohjeesta. Inhoan niin paljon säilykekirsikan makua, että ajatus kirsikkaglögistä ei houkuttele. Vaikkakin tuoreet kirsikat ovat suurta herkkuani. Itse tekemällä glögistä saa todella herkullista ja mausteita ja mehua/siideripohjaa vaihtamalla saa helposti erilaisia makuvivahteita glögiin. Tällä glögillä kannattaa viimeistään aloittaa glögikausi ja nauttia se villasukat jalassa kauniissa kynttilänvalossa.

Reilu litra glögiä

* 3 dl Brunneby Karpalomehua
* n. 9 dl vettä
* puolikas klementiini
* pala tuoretta inkivääriä kuorittuna
* 1 kokonainen kanelitanko
* 3 kokonaista neilikkaa
* 3 kokonaista maustepippuria
* 2 kokonaista tähtianista
* 3 kokonaista kardemummaa

* halutessasi vähän sokeria 
* halutessasi punaviiniä

Tee mehutiivisteestä ja vedestä itsellesi sopivan vahva mehu kattilaan. Kuori inkivääri, pese klementiini ja halkaise se.
Lisää kaikki mausteet kattilaan. Kiehauta ja jätä hiljalleen kiehumaan ja hautumaan ainakin vartiksi. Maista välillä ja lisää halutessasi vähän sokeria. 


Lisää halutessasi punaviiniä. Kuumenna, älä kiehauta. Siivilöi juoma ja tarjoa. Laita koristeeksi laseihin tähtianikset.

Kommentit

Suositut tekstit