Sitruunalakut

Itse tehtyä lakua... Nämä on muuten sitten niin hyviä että varoitan, näihin tulee himo! Aika pian aion tehdä uuden satsin, namskis. Kiitos ohjeesta Kakkuviikarille! Pikkasen sitä muokkailin omaan tuntumaani sopivaksi...
Ainoa huono puoli ohjeessa on se, että lakun kuivumista pitää malttaa odottaa 2-3 päivää...
Tästä satsista tulee uunipellillinen lakua pitkinä pötköinä.
* 2 liivatelehteä
* 2 dl vettä
* 1,5 dl muscovadosokeria
* 3 dl ruokosokerisiirappia
* 0,5 dl lakritsijuurijauhetta (Urtekram)
* 2 kpl tähtianiksia
* pari hyppysellistä suolaa
* 140g vehnäjauhoja
* 2 rkl sitruunamehua
* 1 tl raastettua sitruunan kuorta
* mustaa pasta- tai elintarvikeväriä
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Laita kattilaan vesi, muscovadosokeri, ruokosokerisiirappi, lakujauhe, tähtianikset ja suola. Sekoita, kuumenna ja odota kunnes seos kiehahtaa. Lisää koko ajan sekoittaen siivilöidyt vehnäjauhot. Sekoita koko ajan voimakkaasti noin 3-4 min ajan kunnes seos sakenee selvästi ja jauhot kypsyvät.
Kuumenna sitruunamehu. Liota siihen puristetut, pehmenneet liivatelehdet. Lisää seokseen hyvin sekoittaen. Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuorta.
Värjää seos mustaksi. Sekoittele kunnes seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Ota seoksesta pois tähtianikset.
Voitele öljyllä kevyesti leivinpaperi. Laita lakuseos pursotinpussiin ja pursota pellille lakupötköjä. Anna niiden kuivua huoneenlämmössä 2-3 päivää. Leikkaa sitten saksilla lakupaloiksi. Syö ennen kuin muut ehtivät!

Kommentit

Suositut tekstit