Fish and Chips lohesta ja bataatista

Viikonloppuiltana on kiva tarjota rentoa, mutta hyvää sormiruokaa. Me herkuttelimme näillä lohipuikoilla ja bataattiranskiksilla eilen oman tyttäreni kanssa. Maistui molemmille erinomaisesti. Tämäkin herkku valmistuu lähes puolessa tunnissa!

Neljälle

* 500g nahatonta lohifileetä
* 1 tl suolaa
* 150g hapankorppuja
* 2 kananmunaa
* 1,5 dl vehnäjauhoja
* n. 1 dl rypsiöljyä paistamiseen

* 600g bataattia
* n. 2 rkl öljyä
* 1 tl sormisuolaa

Tarjoiluun ketsuppia ja majoneesia

Leikkaa lohi 3 cm leveiksi puikoiksi. Suolaa ja anna maustua n. 30 min.
Pese bataatti hyvin ja pilko se kuorineen 1 cm paksuiksi tikuiksi. Liota bataatteja kylmässä vedessä parin minuutin ajan. Valuta hyvin. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon öljy hyvin käännellen. Levitä bataatit uunipellille irti toisistaan. Paista 225 uunissa 15 min. Käännä ja paista vielä 10-15 min.

Jauha hapankorput hienoksi (itse hakkasin kaulimella ikea minigrip-pussissa, ei haitannut vaikka jäikin vähän isommaksi muruksi). Laita murut lautaselle. Laita vehnäjauhot myös omaan laakeaan kulhoon. Samoin kananmunat, joiden rakenne on vispattu rikki. Kääntele kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi hapankorppumurussa.
Kuumenna syvässä paistinpannussa n. 1 cm kerros öljyä. Kypsennä kuumassa öljyssä puikkoja keskilämmöllä n. 2-3 min per puoli.

Mausta kypsät bataatit sormisuolalla.
Dippaa lohipuikkoja ja bataattiranskiksilla ketsuppiin tai hyvään majoneesiin.

Kommentit

Suositut tekstit