Miniritarit

Ostin perjantaina vaalean vehnäpatongin ja tänään olin heittämässä puolikasta kovettunutta patonginkänttyä roskiin.... Kunnes tajusin että niistähän voi tehdä miniritareita! Söpö minijälkkäri piristämään maanantai-iltaa. Samaa ohjetta voi käyttää kuivuneelle pullapitkolle tai ranskanleivälle.

Neljälle

* puolikas kuiva vehnäpatonki tai n. 8 viipaletta pullapitkosta
* 1 muna
* 1 dl maitoa
* 1 dl kermaa
* 1/2 rkl sokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 1/2 tl kanelia
* 1/4 tl suolaa

Paistamiseen 50g voita

Pilko kuivahtanut patonki tai pulla 2-2,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Jos viipaleet ovat liian ohuita, ne menevät mössöksi - liian paksut taas jäävät sisältä kuiviksi.

Sekoita muna, maito ja kerma laakeassa kulhossa. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla, kanelilla ja suolalla. (On tärkeää että käytät osin kermaa, pelkkä maito tekee viipaleista vetisiä.)
Nosta pihdeillä viipaleet munamaitoon vierekkäin imeytymään. Anna imeytyi noin 2 min per puoli.

Kuumenna voi paistinpannulla. Nosta viipaleet pannulle ja paista keskilämmöllä pari minuuttia molemmamin puolin. Voita tulee olla reilusti, jotta viipaleet paistuvat myös sisältä.

Nosta lautaselle, tarjoa lisänä kermavaahtoa ja hilloa. Syö lämpimänä.

Kommentit

Suositut tekstit