Juustosämpylät
Eilen tuli mieliteko uunituoreisiin sämpylöihin, joten pikaisesti tein näitä helppoja, herkullisia juustosämpylöitä. Taikinaa voit muuttaa terveellisemmäksi lisäämällä kaurahiutaleita tai käyttämällä täysjyväjauhoja. Itse haluan nauttia juustosämpylät aina "ei-terveyssämpylöinä".
Juustoina voit käyttää mitä vain. Itse laitoin taikinaan emmental-mozzarellaraasteen loput ja päälle raastoin parmesania.
8-10 kpl
* 2,5 dl maitoa
* 0,25g tuorehiivaa
* ripaus suolaa
* 1 dl juustoraastetta
* n. 6 dl vehnäjauhoja
* 1 rkl öljyä
Päälle,
* 1 dl juustoraastetta
* 1 muna
Lämmittä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää juustoraaste ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Taikina saa olla suhteellisen löysää eli älä tee turhan tiivistä taikinaa, saat näin kuohkeampia sämpylöitä.
Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
Tee taikinasta pötkö ja leikkaa se 8-10 osaan. Nostele palat pellille, muotoile (ei kannata varsinaisesti pyöritellä). Sekoita juustoraasten joukkoon muna ja "voitele" sämpylät teelusikan avulla juustomunaseoksella.
Paista 225c uunissa 12-15 min.
Kommentit
Lähetä kommentti