Kinuskipopcorn-jäätelökakku

Isosiskollani oli synttärit vähän aikaa sitten ja halusin yllättää hänet pienellä kakulla. Ohjeen kakkuun nappasin Iivanaisen Emman kirjasta ja vähän muokkailin lisäämällä kakkuun myös itse keitettyä kinuskia. Suosittelen sen tekemistä pääliosaan, koska antoi kyllä viimeisen silauksen maulle. Tämä kakku on helppo tehdä ja suolaisen popcornin ja kinuskin yhdistelmä ei petä.

Ota kakku sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

5-8 hengelle

* 5 dl vispikermaa
* 1 prk (375g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
* 7 dl kevyesti suolattuja popcorneja

* 2 dl kuohukermaa
* 2 dl fariinisokeria
* 1 tl vanijasokeria
* ripaus suolaa

Valmista popcornit. Itse valmistan popparit aina perinteisesti jyvistä kattilassa. Niin helppoa, hyvää ja ennen kaikkea halpaa! Suolaa kevyesti.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon 2/3 purkkia kinuskia. Jätä joukkoon kinuskiraitoja. Laita 15-18cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada seos vuokaan ja sekoita joukkoon 2 dl popcorneja. Laita vuoka pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Säästä loppu kinuski ja popcornit koristeluun. Säilytä kinuski jääkaapissa.

Ennen koristelua valmista kinuskikastike. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa kerma, sokerit ja suola. Kiehauta ja anna kiehua keskilämmöllä koko ajan sekoittaen n. 7 min kunnes kinuski sakenee. Jäähdytä.
Sekoita loput kondensoidusta maidosta tehdystä kinuskista (1/3) popcornien joukkoon. Ota kakku pakastimesta ja ja siirrä tarjoilualustalle hieman pehmenemään. Laita tahmeat popcornit kakun päälle ja valuta reunoille itse tehty, jäähtynyt kinuski.

Kommentit

Suositut tekstit