Pipsan kardemummalohi
Kokki ja malli Pipsa Hurmerinnalla on ollut hyviä reseptejä. Nyt bongasin tämän kardemummalohen ja se kuulosti sen verran erikoiselta ja hyvältä, että oli pakko testata. Ja tätä tullaan kyllä tekemään uudestaan ja monesti. Tosi hyvää! Mihinkä ei näemmä vaahterasiirappi sopisi. Ja se kardemumma.
Itse tarjoilin lohen kookosriisin kanssa ja se toimi kombona täydellisesti. Lohi on varmasti hyvää myös pelkän vihanneslisukkeen tai vaikkapa bataattimuussin kanssa.
Neljälle
* n. 500g lohifilee
* 1 sitruuna
* 1 tl savupaprikajauhetta
* 2 tl jauhettua kardemummaa
* 1 tl suolaa
* 1 tl cayennepippuria
* 1 dl vaahterasiirappia
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita lohi uunivuokaan ja levitä hyvin marinadi kalan päälle. Kypsennä 200c uunissa n. 10-15 min. Älä kypsennä kalaa kuivaksi. Pirskota kypsän kalan päälle tuoreesta sitruunasta mehua.
Kookosriisi neljälle
* 4 dl pitkäjyväistä riisiä
* 3 dl vettä
* 5 dl kookosmaitoa
Keitä riisi tavalliseen tapaan, mutta korvaa puolet tai 2/3 vedestä kookosmaidolla. Nam!
Kommentit
Lähetä kommentti