Peltilihapiirakka

Minä kun muutkin. Retroherkkua iltapalapöytään. Kuka ei tykkäisi itse tehdystä "jauhelihapasteijasta". Tätä syötiin jo lapsuudessa, mutta itse en ole syystä tai toisesta tehnyt vuosiin. Harmi. Olisi kannattanut. On meinaan sen verran hyvää!
Taikinan voi myös tehdä itse (rahkavoitaikina), mutta tällä kertaa päätin vähän oikaista ja käytin pakastealtaan valmista voitaikinaa.

Suunnilleen pellillinen

* 1 pkt (600-800g) valmista, isoa lehtitaikinalevyä
* 400g jauhelihaa
* 1 sipuli
* mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta, oreganoa
* 1 dl puuroriisiä
* 2 dl kasvislientä
* 3 kananmunaa (2 keitettynä, 1 voiteluun)
* halutessasi 2 dl juustoraastetta

Sulata lehtitaikinalevy. Laita uuni kuumenemaan 200c. Laita riisi kiehumaan kasvisliemeen. Keitä n. 15-20 min.
Pilko sipuli pieneksi, paista yhdessä jauhelihan kanssa. Mausta kunnolla. Keitä 2 kananmunaa.
Yhdistä riisi, jauhelihasipuliseos ja pilkotut kananmunat.

Jaa lehtitaikinalevy kahteen osaan. Kauli pohja leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Laita halutessasi desi juustoraastetta pohjalle ja lisää muu täyte. Jätä reunasta n. 2cm ilman täytettä. Kauli toinen taikinapala kanneksi ja nosta päälle. Taita pohjan reunat kannen päälle tiiviisti. Voitele munalla ja pistele kanteen reikiä haarukalla.

Paista uunin alatasolla n. 40 min. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen syömistä. Mielestäni tämä on parasta kun se saa vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kommentit

Suositut tekstit