Kylmäsavulohipizza

Olen ihastunut Kotipizzan uuteen lohilankkupizzaan. Ajattelin onnistuisinko kotona tekemään jotain yhtä hyvää ja itseasiassa tästä tuli omaan makuun vielä parempaa. Ihan tosi maukas pizza, nam! Jos minulla olisi ollut mätiä, olisin sitä laittanut vielä pizzan päälle pieniksi keoiksi. Mutta täydellistä ilmankin! Tätä kannattaa kokeilla jos olet kylmäsavulohen ystävä.
Huomioithan että pizzapohjan taikina tehdään edellisenä päivänä jääkaappiin, ainakin 15-20h ennen leipomista.

2 pizzaa

* 2 dl kädenlämpöistä vettä
* 1/5 pkt tuorehiivaa
* 1/2 tl suolaa
* 4 dl vehnäjauhoja
* 1 rkl oliiviöljyä

Punasipulihilloke:
* 1 punasipuli
* 1 rkl rypsiöljyä
* 1 dl vettä
* suolaa
* mustapippuria
* 1/2 dl muscovadosokeria
* 1 dl vadelmaviinietikkaa (tai punaviinietikkaa) 

Smetanatäyte:
* 1 tlk smetanaa
* 1/2 pestyn sitruunan kuorta
* 2 rkl sitruunanmehua
* suolaa
* mustapippuria

* 70g kylmäsavulohifilettä
* tuoretta tilliä
* halutessasi muutama teelusikallinen hyvää mätiä

Valmista pizzapohja ensin. Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja jauhot ja alusta taikinaa noin 7 minuutin ajan. Lisää oliiviöljy ja jatka alustamista 3 min. Peitä kulho kelmulla ja nosta taikina jääkaappiin yön yli tai 15-20 tunniksi.

Seuraavana päivänä valmista punasipulihilloke. Kuori ja pilko punasipuli hienoksi hakkelukseksi. Laita pieneen kattilaan punasipuli ja kuullota öljyssä kuultavaksi. Lisää vesi, ripaus suolaa ja pippuria ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta kunnes vesi haihtunut lähes kokonaan ja sipuli pehmennyt. Lisää muscovadosokeri ja vadelmaviinietikka. Keitä kunnes nesteet ovat imeytyneet sipuliin. Jäähdytä.

Laita uuni kuumenemaan 250c. Laita kaksi tyhjää peltiä uuniin yhtäaikaa mikäli sinulla on kiertoilmauuni. Kauli leivinpaperien päällä jauhojen avulla kaksi ohutta pizzapohjaa taikinasta. Kun uuni on lämmin, ota kuumat pellit uunista ja siirrä leivinpaperin päällä olevat pizzat pelleille. Paista pohjia uunissa 5-7 min ajan.

Sekoita smetanan joukkoon raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Levitä smetana kuumien pohjien päälle ja jatka paistamista vielä 2-3 min ajan.

Ota pizzat pois uunista ja asettele pizzojen päälle kylmäsavulohta, punasipulihilloketta sekä tuoretta tilliä (halutessasi myös mätiä).

Käy kimppuun, on muuten hyvää!!!!

Kommentit

Suositut tekstit