Minibanaanimunkit

Tänä vuonna vappupöytäämme pääsivät minibanaanimunkit. Tavallisia kun saamme pariinkin otteeseen muualla. Minibanaanimunkit maistuvat hennosti banaanilta, mielestäni maku sopii täydellisesti munkkiin. Ohje on vuosia vanha, otettu Yhteishyvä lehdestä. Vähän taas ohjetta muokkailin, poistin kananmunan ja lisäsin banaania. Ja margariinin muutin voiksi, koska itse käytän leivonnassa vain voita. Tein ohjeen puolikkaana ja sain 20 Ihanaa minimunkkia!
Munkit voi paistaa alkuperäisen ohjeen mukaisesti rypsiöljyssä, itse tykkään käyttää munkinpaistorasvaa.

40 kpl

* 2,5 dl maitoa
* 25g hiivaa
* 1 dl sokeria
* 1/4 tl suolaa
* 1 tl kardemummaa
* 1 iso banaani tai 2 pienempää
* n. 9 dl vehnäjauhoja
* 50g voita

*Kypsentämiseen 1 pkt munkinpaistorasvaa tai
1 l rypsiöljyä
* Pinnalle sokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja survottu banaanisose. Sekoita joukkoon vähitellen jauhoja. Lisää pehmeä/sulatettu voi ja loput jauhoista alustaen. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Jaa taikina neljään osaan. Jaa osat vielä 10 osaan. Leivo jauhoja apuna käyttäen 40 pientä pyöreää pullaa. Anna kohota pellillä leivinliinan alla sillä välin kun kuumennat paistorasvan teräskattilassa tai valurautapadassa. Kuumenna öljy hieman höyryäväksi. Kypsennä 4-6 munkkia kerrallaan, kun pallo on sopivan ruskea, käännä. Nosta munkit reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Pyörittele lämpimänä sokerissa.

Kommentit

Suositut tekstit