Suklaa-espressokakku

Linda Lomelinon kirjan Taivaalliset täytekakut ohjeet ovat yleensä takuuvarmoja herkkuja. Päätin tehdä pikkusiskolleni 30v. kakuksi tämän erityisen suklaisen ja erityisen korkean kakun. Kakku ei ollut mikään virallinen synttärikakku vaan ihan kyläilyn yhteydessä kahvin kanssa tarjottava jälkkäri. Kakku oli niin kaunis itsessään, etten halunnut koristella sitä mitenkään erityisemmin. Less is More.
Vaikka kakun nimi on suklaa-espressokakku, en saanut kakkuun oikein kahvin makua. Käytä siis oikeasti espressoa jos mahdollista. Itse käytin vain tosi vahvaksi keitettyä kahvia. Mutta hyvää oli silti. Jos tykkää suklaasta.

8-10 palaa

Suklaakakkupohja
* 75g voita
* 4,5 dl vehnäjauhoja
* 1,5 dl kaakaojauhetta
* 1,5 tl leivinjauhetta
* 1,5 tl soodaa
* 3 3/4 dl sokeria
* 2 kananmunaa
* 2 1/4 dl maitoa
* 1,5 dl vahvaa, kuumaa kahvia

Suklaa-espressokuorrute
* 200g tummaa suklaata
* 300g huoneenlämpöistä voita
* 3,5-4 dl tomusokeria
* 1,5 dl kaakaojauhetta
* 1/2 tl vanijajauhetta
* 4 rkl espressoa tai vahvaa kahvia

Koristelu
* suklaaströsseleitä

Valmista kakkupohjat ensin. Kuumenna uuni 175c. Voitele ja jauhota kaksi kakkupohjaa, joiden halkaisija on n. 15-18cm.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda suureen kulhoon. Lisää muut ainekset ja vatkaa pari minuuttia kunnes taikina on sileää.
Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista kakkupohjia 30-35 min. Anna jäähtyä 15 min ennen kuin kumoat ne ritilälle.

Kuorrute:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu suklaa sekä vaniljajauhe ja sekoita hyvin.
Lisää espresso vähitellen ja jatka vatkaamista pari minuuttia kunnes kuorrute on kiiltävää ja sileää ja kiiltävää.

Kakun valmistus:
Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahtia neljäksi ohuemmaksi pohjalevyksi. Pane ensimmäinen pohjalevy kakkuvadille. Levitä päälle tasainen kerros kuorrutetta. Toista kunnes olet käyttänyt kolme pohjalevyä. Nosta päällimmäiseksi neljäs pohja leikkauspinta ylöspäin.

Levitä ohut kerros kuorrutetta kakun reunoille ja päälle. Siirrä kakku jääkaappiin 20 minuutiksi. Pidä loput kuorrutteesta huoneenlämmössä. Levitä loput kuorrutteesta tasaisesti kakun reunoille ja päälle.
Lusikan avulla voi tehdä kauniin kuvion suklaan pintaan, koristele suklaaströsseleillä.

Kommentit

Suositut tekstit