Pekoni-bolognese

Tajusin tällä viikolla etten ole päivittänyt blogiin yhtä perusarkiruokaamme, jota syömme pari kertaa kuussa. Kenelle ei maistuisi pekoni-bolognese spagettiluikeroiden kera. Näin itse kastikkeen valmistan, jos teet eri tavalla - kokeilepa tätäkin versiota.

Neljälle

* 5 pekonisiivua tai 200g savupekonikuutioita
* 1 sipuli
* 400g naudan paistijauhelihaa
* suolaa
* 1 tl kuivattua oreganoa
* 1 tlk (400g) hyvää tomaattimurskaa (esim. Mutti)
* 1 rkl tummaa balsamicoa
* 1/2 dl pastan keitinvettä

* spagettia
* parmesanjuustoa

Paista pekonit kuumalla pannulla rapeiksi. Laita kypsä pekoni talouspaperin päälle, jotta liika rasva valuu pois. Kuullota pekonin rasvassa pieneksi pilkottu sipuli. Lisää jauheliha ja kypsennä. Mausta suolalla ja oreganolla. Lisää joukkoon tomaattimurska ja balsamico. Anna muhia ainakin 10 min, mutta jos ehdit keitellä kastiketta kauemmin, sitä paremmaksi muuttuu.

Keitä spagetti kypsäksi al dente. Kun spagetin kypsymisaikaa on jäljellä 5 min, lisää kastikkeen sekaan uudelleen lämpenemään pienityt pekonit.

Ota keitinvedestä talteen 0,5 dl. Kaada vesi pois kypsästä spagetista, älä huuhtele. Lisää pieni määrä keitinvettä kastikkeen sekaan ja sekoita kastike ja spagetit keskenään sekaisin.
Nauti ihana pekoni-bolognese spagetin ja tuoreen, raastetun parmesanjuuston kera.

Kommentit

Suositut tekstit