Uunibataatit Chorizo-raputäytteellä

Tänä pääsiäisenä herkuttelen kotona vain itsekseni, joten en viitsinyt alkaa valmistamaan karitsaa pääsiäispöytään  - niin hyvää kuin se onkin. Ehkä teemme sitä ensi viikolla tyttäreni kanssa. Kuitenkin mieli teki jotain vähän erityisempää pääsiäisen kunniaksi. Citymarketin hevi-osastolla oli iso keko bataatteja, joten siitä se ajatus sitten lähti. Pääsiäispäivän illallisella tarjolla uunibataatteja. Täytteenä Glorian ruoka ja viini lehden ohjeella tehtyä chorizo-raputäytettä, jonka teko-ohjetta hieman muokkailin. Olipas maistuvaa pääsiäisruokaa tämäkin.

Neljälle

* 4 isoa uunibataattia
* 2 dl pakastekatkarapuja
* 2 paprikaa
* 200g chorizoa (raakamakkaraa)
* 1 rkl voita
* 1 valkosipulin kynsi
* 1 rkl oliiviöljyä
* 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
* 1 rkl sitruunamehua
* 4 rkl tai enemmän täysmajoneesia

Laita uuni kuumenemaan 200c. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Paahda uunissa 20 min ajan. Laita jäähtymään kulhoon tuorekelmun alle. Kuori jäähtyneenä ja pilko suupaloiksi.

Pese, kuivaa ja halkaise bataatit pituussuunnassa. Pistele reikiä haarukalla bataatin pintaan. Kypsennä 200c uunissa 40-60 min.

Sulata katkaravut, valuta. Paista Chorizomakkarat pannulla voissa miedolla lämmöllä 20 min ajan.

Kuullota oliiviöljyssä valkosipuli. Lisää kypsät, pilkotut chorizot. Lisää ravut ja paprikat. Anna lämmetä. Hienonna persilja ja lisää se sitruunamehun kanssa joukkoon.
Tarjoa majoneesin kanssa uunibataattien täytteenä.

Kommentit

Suositut tekstit