Alkukesän raparperisalaatti

Viime perjantaina tekemäni fetavoileipäkakku kaipasi rinnalleen salaatin. Raparperia on pihallani yllin kyllin, joten halusin hyödyntää sitä salaatissa. Tämän ohjeen otin Soppa365.fi sivustolta. Hyvältä maistui voileipäkakun rinnalla ja salaatti myös näytti kauniilta, mikä on itselle aina tärkeää. Ystävilleni tein salaatin triplamääränä. Mukava tarjottava kesän buffet pöytiin.

Neljälle

* 4 raparperinvartta
* 2 rkl juoksevaa hunajaa
* 2 rkl oliiviöljyä
* 1tl suolaa

* 1l vuonankaalia
* 300g mansikoita
* 1/2 kurkku
* 1/2 dl pinjansiemeniä
* 200g herneitä (tuoreita jos on)
* 200g murennettua fetaa
* tillinoksia
* mustapippuria myllystä

Huuhtele ja pilko raparperinvarret pieniksi paloiksi. Laita ne uunivuokaan ja mausta hunajalla, oliiviöljyllä ja suolalla. Paista 200c uunissa n. 10 min ajan. Säästä paistoliemi.

Huuhtele ja valuta vuonankaali. Pilko mansikat ja kurkku. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.

Laita kulhoon vuonankaali, pilkotut mansikat, kurkku, paahdetut pinjansiemenet, herneet ja uunissa kypsennetyt raparperit. Murustele joukkoon fetaa. Viimeistele salaatti raparperien paistoliemellä, tillinoksilla ja mustapippurilla.

Kommentit

Suositut tekstit