Raparperi-banaanipaistos
Tuijottelin eilen keittiön pöydällä todella mustia banaaneja. En tykkää heittää ruokaa roskiin, joten pähkäilin mitä niistä tekisin. Koska raparperiaika on myös parhaimmillaan, päätin yhdistää nämä kaksi herkkua kaurapaistokseen. Ennen en ole tätä makuyhdistelmää kokeillut, mutta voin sanoa että toimii. Banaanin makeus tasapainottaa ihanasti raparperin kirpeyttä. Tuli tosi herkullista. Kesäpäivän kunniaksi nautin paistoksen vaniljajäätelön kera, mutta maistuu varmasti myös vaniljakastikkeen kanssa.
Pieni uunivuoallinen
* n. 200g raparperia (itse käytin 3 keskikokoista vartta)
* 2 hyvin tummunutta banaania
* 1 dl tummaa muscovadosokeria tai fariinisokeria
* 0,25 dl sokeria
* 1 dl vehnäjauhoja
* 6 dl kaurahiutaleita
* 150g voita
Pilko raparperit pieneksi. Pilko myös banaanit. Laita ne sikin sokin kevyesti voideltuun uunivuokaan. Laita voi sulamaan kattilaan. Sekoita keskenään sokerit, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Kun voi on sulanut, sekoita joukkoon sokeri, jauho, kaurahiutaleseos. Levitä banaanien ja raparperien päälle.
Paista 225c uunissa n. 20 min ajan.
Kommentit
Lähetä kommentti