Raparperilohi
Nyt pukkaa raparperiohjeita koko ajan, mutta niin pukkaa raparperia maastakin. Tänään kokeilin raparperia lohen kanssa ja toimiipa vallan hyvin siinäkin. Sovelsin Helsingin Sanomien ja Kodin Kuvalehden ohjeita omaan makuuni.
Meillä oli tänään uunissa aika pieni kirjolohifile (350g), tuplaa tai triplaa ohje fileen koon mukaan. Tämä määrä raparperipäällystä riitti tuohon kalaan.
* 400g kirjolohi- tai lohifilee
* 1 dl pieneksi pilkottua raparperia
* 2 rkl fariinisokeria
* 1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
* 1 rkl soijakastiketta
* 2 rkl seesaminsiemeniä
* halutessasi pieni punainen chili pilkottuna
* suolaa
Pilko raparperit ja laita kulhoon. Lisää joukkoon fariinisokeri, raastettu inkivääri, soijakastike ja seesaminsiemenet. Laita lohifilee uunivuokaan ja suolaa hyvin kevyesti. Laita seos tasaisesti fileen päälle. Paista 200c uunissa 15-25 min fileen koosta riippuen.
Kommentit
Lähetä kommentti