Kananmunakastike
Kun uudet perunat ilmestyvät kauppoihin, minun on aina saatava niiden seuraksi perinteistä kananmunakastiketta, jota meidän ruokapöydässä on tarjoiltu niin kauan kuin muistan. Namskis!
3-4 hengelle
* 4 kananmunaa
* 25g voita
* 3 rkl vehnäjauhoja
* 5-6 dl maitoa
* ripaus suolaa
* ripaus valkopippuria
* ruohosipulia
Keitä kananmunat kypsiksi.
Laita teräskattilaan nokare voita ja sulata se. Sekoita joukkoon huolella vehnäjauhot. Kypsennä pieni hetki. Vatkaa pienissä erissä maito sekaan ja keitä hyvin koko ajan sekoittaen n. 10 minuutin ajan, kunnes kastike on paksuuntunut. Mausta. Pilko sekaan pilkotut kananmunat ja viimeistele ruohosipulilla. Nauti uusien pottujen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti