Lemon posset

Lemon posset on superhelppo tehdä ja maku on mitä mainioin. Ihana, pieni jälkiruoka monenlaisiin tapahtumiin. Itse nautin eilen Lemon posset ystäväni kanssa kylmäsavulohipizzan päälle. Lisäksi nautimme kuohuviiniä. Nam.

Neljälle

* 4 dl kuohukermaa
* 1,5 dl sokeria
* 1 dl sitruunan tai limen puristettua mehua

Päälle marjoja, pähkinöitä tai yrttejä

Mittaa kuohukerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuutin ajan sekoittaen kunnes seos hieman paksuuntuu. Kerma saa kunnolla kiehua. Ota seos pois hellalta.
Purista tuoreista sitruunaista mehu ja kaada seoksen sekaan. Lisää mehua ja seos ei maistu kirpeältä. Vanhoista jo vähän pehmenneistä sitruunoista ei tule tarpeeksi makua eikä happoa hyydyttämään seosta.

Kaada lasisiin annosmaljoihin ja laita päälle kelmu. Pistä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi tai mielellään odottelemaan seuraavaan päivään.

Koristele marjoilla, pähkinöillä tai yrteillä. Nauti hyvä ruoan päätteeksi.

Kommentit

Suositut tekstit