Ruotsalaiset minilihapullat

Törmäsin tähän ruotsalaiseen minilihapullaohjeeseen Kodin Kuvalehden nettisivuilla. Ruotsalaiseksi lihapullat kuulemma tekee kuohukerma ja ripaus sokeria. Hyviä näistä tuli ja maistuivat mainioilta itse tehtyjen lohkoperunoiden (valmistuvat samalla kätevästi uunissa, ensin perunat uuniin kypsymään - sitten perään tyhjä pelti ja lihapullataikinaa tekemään. Kun pullat ovat kypsiä, ovat myös perunat) kera. Ja koska oli kyseessä ruotsalaiset minilihapullat; tein kylkeen ruskean kastikkeen Ikean valmispussista.
50 kpl
* 600g naudan paistijauhelihaa
* 1 sipuli
* 1,5 dl kuohukermaa
* 3/4 dl korppujauhoja
* 1 muna
* 1 tl suolaa
* 1 tl sokeria
* 3/4 tl jauhettua valkopippuria
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Pilko sipuli pieneksi ja kuullota joko pannulla kypsäksi tilkassa öljyä tai laita pieneen kulhoon - laita päälle talouspaperi ja kuumenna mikron 80% teholla noin minuutin ajan. Oli muuten näppärä tapa, kokeilin ekaa kertaa!
Laita uuni kuumenemaan 250c ja laita sinne tyhjä uunipelti.
Sekoita kulhoon kerma, korppujauhot, muna ja mausteet. Anna turvota 5 min.
Sekoita joukkoon jauheliha ja sipuli, vaivaa käsin tasaiseksi massaksi.
Pyörittele leivinpaperin päälle pikkuruisia lihapullia vedellä kostutetuin käsin. Ota kuuma pelti uunista ja vedä leivinpaperi ja pullat varovasti pellin päälle.
Paista uunissa n. 12 min kypsiksi ja kauniin värisiksi.

Kommentit

Suositut tekstit