Runebergin kerrosjälkiruoka

En edelleenkään ole perinteisten Runebergin torttujen ystävä, joten joka vuosi kokeilen näitä uusia löytämiäni variaatioita. Jotka toimivat loistavasti. Viime vuonna kokeilin kääretorttua, sitä edellisvuotena kakkua. Tänä vuonna Perinneruokaa Prkle blogin kerrosjälkiruokaa. Hyvää oli vaikka kaikki syöjät eivät niin löytäneet yhtäläisyyttä Runebergin torttuihin, vaniljakastikkeen takia. Tein tätä tarjottavaksi eilen Meandi-kutsuille.
Omasta mielestä vadelmia tuli aika vähän, joten lisäsin itse tehdyn vadelmahillon sekaan jääkaapista löytämäni vadelmahillon jämät. Ja vaniljavaahtoa tuli itselleni hivenen reilummin, koska en viitsinyt heittää hukkaan desin verran purkkiin jäänyttä kastiketta.
n. 8 hengelle
* 100g voita
* 1 dl sokeria
* 1 muna
* 2 rkl appelsiinimehua
* 1/2 appelsiinin raastettu kuori
* 1 dl jauhoseosta jossa piparia, hapankorppua ja korppujauhoja
* 1 dl mantelijauhetta
* 1 dl vehnäjauhoja
* 0,5 tl leivinjauhetta
* 0,25 tl kardemummaa
* 200g vadelmia
* 0,5 dl sokeria
* 2 rkl vettä
* 350g vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Vatkaa vähän pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna koko ajan hyvin vatkaten. Vatkaa joukkoon appelsiinimehu ja kuoriraaste.
Tee jauhoseos murskaamalla pipari ja hapankorppu pieneksi muruksi. Lisää korppujauhoa. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen.
Levitä seos leivinpaperille uuniin ohuelti ja paista 200c uunissa 20-30 min. Jäähdytä.
Laita vadelmat, sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta. Jäähdytä.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi.
Kokoa kulhoon murusteltua pohjaa, vadelmahilloa ja vaahtoa sikin sokin. Nauti!

Kommentit

Suositut tekstit