Curry-ramenkeitto

Glorian ruoka ja viini lehden (1/2019) kansikuvakeitto on tuijottanut minua kutsuvasti jo tovin, joten tänään piti laittaa soppa tulille. Kyllä kannatti. Ihania makuja. Mmm... Ruskeita herkkusieniä ei ollut kaupassa, joten päätin perus herkkusienten sijaan laittaa keittoon siitakesieniä. Ne kun on omia lempparisieniä muutenkin. Toimii! Taidan pitäytyä siitakkeissa jatkossakin.
Jos kaipaat keittoa jossa on täyteläisen makuinen liemi, sopivan rapsakoita kasviksia ja slurps mitä ramen-nuudeleita; tässä soppa sinunkin makuusi!
Neljälle
Liemi:
* 2 cm tuoretta inkivääriä
* 1valkosipulinkynsi
* 1 punasipuli
* 1 rkl öljyä
* 1 rkl punaista currytahnaa
* 8 dl kasvis- tai kanalientä
* 1 tlk (400g) kookosmaitoa
* 1 rkl kalakastiketta
Lisäksi:
* 4 kananmunaa
* 200g kukkakaalia
* 1 punainen paprika
* 100g ruskeita herkkusieniä tai siitakesieniä
* 1 rkl öljyä
* 200g ramen-nuudeleita
* 3 kevätsipulia
* 1limetin mehu
* 1 rasia tai pussi (60-70g) babypinaattia
Tee ensin liemi. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi. Paista inkivääriä, valkosipulia ja punasipulia pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja jatka vielä hetki paistamista. (mitkä tuoksut!)
Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja kalakastike ja kuumenna liemi kiehuvaksi.
Keitä kananmunia 6min ja laita ne kylmään veteen jäähtymään.
Leikkaa kukkakaali ja paprika suupaloiksi. Viipaloi sienet. Paista sieniä muutaman minuutin ajan. Paista kukkakaali ja paprika napakan kypsiksi, 3-5 min riittää.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kevätsipulit.
Lisää paistetut sienet, kasvikset, nuudelit sekä kevätsipulit keittoon. Purista joukkoon limetin mehu. Kuumenna vielä kertaalleen, mutta älä keitä. Siirrä kattila sivuun ja lisää pinaatinlehdet kuumaan keittoon.
Kuori ja halkaise kananmunat. Jaa keitto lautasille ja laita munanpuolikkaat annosten pinnalle.


Kommentit

Suositut tekstit