Veriappelsiinipasta

Nyt on taas veriappelsiinien sesonki ja viime talvena ymmärsin että ne sopivat täydellisesti myös ruoanlaittoon. Viime talvena kokkailin veriappelsiinilohta ja - risottoa; nyt bongasin savusuolaa blogista ohjeen pastaan. Ja kannatti kokeilla. Veriappelsiini antaa ihanan kirpsakan maun! Chilin jätin itse kokonaan pois, koska tyttäreni ei vielä innostu chilipotkusta ruoassa. Toimii siis hyvin ilmankin.
4-5:lle
* 3 valkosipulinkynttä
* 1 pieni sipuli
* 1 tl sahramia tai kurkumaa
* 0,5 tl jauhettua chiliä
* rypsiöljyä kuullottamiseen
* 2 veriappelsiinin mehu
* 500g spagettia
* 350g katkarapuja
* 100g fetajuustoa
* suolaa
* mustapippuria
* hunajaa
* tuoretta minttua
* raastettua veriappelsiinin kuorta
Purista veriappelsiineistä mehu. Kuori ja pilko sipulit pieneksi. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja kuullota siinä kevyesti sipulit, sahrami tai kurkuma sekä hakutessasi chilijauhe. Lisää hetken päästä veriappelsiininmehu ja anna kiehua miedolla lämmöllä kasaan n. 10 min.
Laita pasta kiehumaan.
Kun kastike alkaa olla kiehunut kasaan; lisää sulatetut katkaravut ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Varo etteivät ravut sitkisty. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja hunajalla.
Sekoita kastike rapuineen valmiin spagetin sekaan. Jaa annoslautasille ja lisää päälle feta kuutioita, tuoretta minttua ja raasta vielä hieman veriappelsiinkuorta päälle. Nauti heti. Nam!

Kommentit

Suositut tekstit