Caprin sitruunakakku
Kuivakakkuja, tai oikeastaan kahvikakkuja (parhaimmillaan nämä ovat kaukana kuivista) tulee tehtyä ihan liian harvoin. Ehkä niitä oli liikaa tarjolla lapsuudessani. Nyt viikolla halusin kuitenkin tehdä perinteisen, ihanan sitruunakakun kun sain isäni kylään. Tämä Glorian ruoka ja viini lehden Caprin sitruunakakkuohje oli täydellinen. Sopivan kostea ja ihanasti sitruunainen. Myös apukokki tykkäsi kovasti! Tätä tulen tekemään uudestaankin.
1 kakku
* 200g huoneenlämpöistä voita
* 3 dl sokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 2 munaa
* 1 pestyn, sitruunan keltainen kuoriosa raastettuna
* 3/4 dl sitruunamehua
* 1 dl maitoa
* 4 dl vehnäjauhoja
* 1 dl mantelijauhetta
* 1 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun voita ja mantelijauhetta
Laita uuni kuumenemaan 175c. Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka.
Vatkaa kuohkeaksi pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat sekaan yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää joukkoon sekoittaen sitruunan kuoriraaste, mehu ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan varovasti taikinaa nostellen. Varo sekoittamasta liikaa.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 45 minuutin ajan. Varmista kypsyys tikulla. Jäähdytä.
Kommentit
Lähetä kommentti