Valkosuklaamutakakku

Sain toiveen tehdä tarjottavaksi valkosuklaamutakakkua - kakkua, joka oli sulattanut sydämen ulkomaanmatkalla. Ihme kyllä, itse en ollut koskaan ajatellut että myös valkosuklaasta voi tehdä mutakakkua, enkä ole koskaan itse kyseistä kakkua maistanut. Otin siis haasteen vastaan enemmän kuin mielelläni. Tästä kakusta tuli kyllä oma uusi suosikkini. Aivan ihana karamellisoitunut maku ja vaikka valkosuklaa on makeaa, tämä ei kuitenkaan ole äkkimakeaa. Suositten todellakin kokeilemaan. En löytänyt netistä ohjetta, joka olisi vastannut omaa ajatustani täydellisestä kakusta, joten yhdistelin useampaa ohjetta ja tein tästä omanlaisen version.

1 kakku n. 24cm irtopohjavuokaan

* 200g voita
* 200g valkosuklaata
* 4 kananmunaa
* 1 dl kookossokeria
* 1 dl sokeria
* 1 pestyn, limen vihreä kuoriosa raastettuna
* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta

Koristeeksi vadelmia ja tomusokeria, voiteluun voita ja esim. mantelijauhetta

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan 200´c.

Sulata voi kattilassa. Jäähdytä voita hetken aikaa. Lisää pilkottu valkosuklaa voin sekaan koko ajan sekoittaen. Liian kuuman voin kanssa seos helposti juoksettuu. On tärkeää että seoksesta tulee paksuhkoa ja kiiltävää ja voi ei erotu suklaasta.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat, kookossokeri ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Kookossokeri antaa mielestäni kakulle oleellisen, tärkeän maun.
Raasta munasokerivaahtoon sekaan limen kuori.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita suklaavoiseos munasokerilimevaahdon sekaan varovasti nostellen, lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta älä sekoita liikaa.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunista riippuen 15-25 min. Kakku on kypsä kun pinta ja reunat ovat kypsiä, mutta keskiosa hyllyy ja tytisee vielä selvästi uunista otettaessa. Yritä olla ylikypsentämättä kakkua. Omassa uunissani sopiva kypsennysaika oli 20 min. Jäähtyessään kakku jähmettyy. Säilytä kakku jääkaapissa ja koristele tomusokerilla ja vadelmilla.



Kommentit

Suositut tekstit