Simppeli karitsan kare
Karitsan kare on ihanan maukasta ja todella yksinkertainen valmistaa. Hyvä liha kun ei tarvitse ympärilleen ihmeitä. Itse tarjosin kareen tänään uunissa paahdettujen; öljyllä, hunajalla ja suolalla hunnutettujen bataatti- ja porkkanalohkojen kera.
Karitsan kare
* lihaa syöjien mukaan, yhdelle syöjälle hyvä määrä on 3-4 kyljystä
* oliiviöljyä
* timjamia (halutessasi myös rosmariinia)
* valkosipulia
* suolaa
* mustapippuria
* voita
* oliiviöljyä
* timjamia (halutessasi myös rosmariinia)
* valkosipulia
* suolaa
* mustapippuria
* voita
Sekoita keskenään oliiviöljyä, pienennettyä valkosipulia ja reilusti tuoretta timjamia. Hiero mausteseosta kareen päälle, molemmin puolin runsain mitoin. Ripottele myllystä suolaa ja hieman pippuria kareen molemmin puolin.
Anna mausteen imeytyä huoneenlämmössä puolisen tuntia.
Anna mausteen imeytyä huoneenlämmössä puolisen tuntia.
Kuumenna uuni 200c. Laita pannulle nokare voita. Kuumenna voi ja paista siinä kareeseen kaunis pinta n. 2 min molemmin puolin. Nosta liha uuniin. Jos käytössäsi on lihalämpömittari, sopiva sisälämpö on 55c. Paistoaika on n. 12-18 min uunista ja lihan paksuudesta riippuen.
Nosta 55 asteinen liha työpöydälle folion sisään vetäytymään n. 10 minuutiksi. Leikkaa vetäytynyt liha kyljyksiksi.
Nosta 55 asteinen liha työpöydälle folion sisään vetäytymään n. 10 minuutiksi. Leikkaa vetäytynyt liha kyljyksiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti