Kana-vuohenjuustohampurilainen paholaisenhillolla

Kana, vuohenjuusto ja paholaisenhillo on mielestäni täydellinen yhdistelmä. Tänään tulee Suomen leijonien MM-kisojen välierä-ottelu ja se vaatii seurakseen loistavaa kisaevästä. Ja mikä sopiikaan jääkiekko-ottelun kaveriksi paremmin kuin hyvä hampurilainen, bataattiranut ja kylmä juoma.
Blogista löytyy ohje myös täydellisiin hampurilaissämpylöihin. Itse jouduin tänään oikaisemaan hieman ja käytin kaupasta ostettuja.
Tee hillo hyvissä ajoin. Paholaisenhillo sopii moneen ruokaan lisukkeeksi erilaisten lihojen kanssa.
Paholaisenhillo (1 hillopurkillinen)
* 0,25 dl vettä
* 250g tomaattimurskaa
* 1/2 punainen paprika
* 1 makea keltasipuli
* 1 punainen chili
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 tl oreganoa
* ripaus suolaa
* ripaus mustapippuria
* 2 tl punaviinietikkaa
* 1,75 dl hillosokeria
Pilko paprika, chili ja kuoritut sipulit pieneksi. Lisää kattilaan vesi, tomaattimurska, pilkottu paprika, pilkotut sipulit, oregano, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen 30 min ajan. Lisää punaviinietikka ja hillosokeri. Keitä hiljalleen n. 10 min. Laita hillo kuumennettuun, puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä jäähtynyt hillo jääkaapissa.
Kana-vuohenjuustohampurilaiset
* hampurilaissämpylät
* salaattia
* tomaattia
* punasipulia
* kanan maustamaton rintafilepihvi / fileeleike
* vuohenjuustoa
* paholaisenhilloa
* rucolaa
* aioli majoneesia
Kypsennä kanan fileet pannulla tai uunissa. Mausta ne kevyesti suolalla ennen kypsentämistä.
Kuumenna vuohenjuustokiekko pannulla kevyesti.
Lämmitä pannulla voissa paistaen myös hampurilaissämpylät.
Kokoa hampurilainen niin että laita molempiin hampurilaissämpylänpuolikkaisiin (kanteen ja pohjaan) ensin aiolimajoneesia. Laita pohjan päälle salaattia ja pari tomaattisiivua. Laita niiden päälle kanafile, vuohenjuusto, paholaisenhillo ja muutama punasipuli rengas. Viimeistele rucolalla. Kansi päälle ja suuta kohti.
Itse tarjoilin hampurilaisen lisukkeena itse tehtyjä rapeita bataattiranskalaisia. Ohjeen löydät mansikkavaahtiksesta.


Kommentit

Suositut tekstit