Katkarapu-raparperipasta

Uusimmassa Glorian ruoka ja viini lehdessä oli jälleen kerran houkutteleva ohje. Tällä ohjeella oli myös hyvä korkata tämän kesän raparperikausi. Minä ja apukokki pidimme pastasta erittäin paljon ja aikuiseen makuun pikkelöity raparperi-punasipuli oli kyllä täydellinen lisä pastan kanssa! Tätä tullaan tekemään useasti uudestaan.
Neljälle
* 400g spagettia
* 2 l vettä
* 2 tl suolaa
* 2 valkosipulinkynttä
* 2 cm tuoretta inkivääriä
* 2 rkl oliiviöljyä
* 1 pss (180g) isoja katkarapuja
* 2 dl parmesaania raastettuna
* 1 tl suolaa
* ripaus mustapippuria myllystä
* basilikaa
Raparperipikkelssi
* 2 pientä raparperinvartta
* 1 punasipuli
* 1 dl valkoviinietikkaa
* 1/2 dl kuumaa vettä
* 2 rkl sokeria
* 1/2 tl suolaa
Aloita pikkelöimällä raparperi. Pilko raparperi ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita etikka, vesi, sokeri ja suola ja kulhossa. Lisää raparperit ja sipulit liemeen. Jos ne eivät peity, lisää vähän vettä. Anna marinoituja 25 min.
Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä pannussa. Lisää jäiset katkaravut ja paista kunnes ovat sulaneet.
Valuta kypsä spagetti ja kaada se pannulle katkarapujen, inkiväärin ja valkosipulin sekaan. Sekoita. Lisää juustoraaste ja kuumenna, kunnes juusto sulaa.
Tarjoa raparperipikkelssi lisukkeena ja viimeistele annos tuoreella basilikalla.



Kommentit

Suositut tekstit