Täydellinen suklaakakku

Apukokki täytti heinäkuussa 6v ja toivoi synttäreilleen kakkua, missä ei ole mitään muuta kuin suklaata. Äiti toteutti toiveen ja tämä Annin uunissa blogin resepti täydellisestä suklaakakusta oli kyllä todellakin täydellinen. En itse edes ole suklaakakkujen ystävä, mutta tämä toimi täydellisesti yksinkertaisuudellaan. Huippuohje! Tein kakun kananmunattomana, enkä taida munallista kakkupohjaa enää tehdäkään. Tämä oli täydellinen. Voit myös vaihtaa jauhot gluteenittomiin ja silti onnistuu.
Itse tein pohjan n. 24cm vuoassa, jolloin kakusta tuli matalampi. Tosi korkean kakun saat jakamalla pohjataikinan kahteen 18cm vuokaan.
n. 20 henkilölle
Suklaakakkupohja:
* 4 dl vehnäjauhoja (myös gluteeniton käy)
* 4 dl sokeria
* 3 dl tummaa kaakaojauhetta
* 2 tl ruokasoodaa
* 1 tl suolaa
* 2 dl maitoa (tai kaura- tai soijamaitoa)
* 0,75 dl kookos- tai rypsiöljyä
* 2 munaa tai 2 dl makeuttamaton omenapyree
* 2 tl vanilja-aromia
* 2 dl kuumaa kahvia
Laita uuni kuumenemaan 175c. Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, sooda ja suola isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy, munat tai pyree ja vanilja-aromi. Lisää hiljalleen jauhoseokseen koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista ja lisää kuuma kahvi koko ajan sekoittaen kunnes taikina on tasaista.
Voitele kaksi 18-20cm tai yksi n. 24cm vuoka vuokaspraylla ja laita pohjalle halutessasi leivinpaperi.
Jaa taikina vuokiin tai kaada vuokaan ja paista n. tunnin verran. Paistoaika saattaa vaihdella paljonkin, pienessä vuoassa kakku saattaa kypsyä jo 35 minuutissa. Kokeile kypsyys tikulla.
Anna kakkujen tai kakun jäähtyä 10 min ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
Leikkaa jäähtyneenä 2-4 kerrokseen koosta riippuen.
Suklaakreemi:
* 400g tummaa tai maitosuklaata
* 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
* 3 rkl kuumaa vettä
* 350g voita
* 2 dl tomusokeria
* 200g tuorejuustoa
* voit käyttää eri aromeja esim. caramel, kahvi, piparminttu. Itse en käyttänyt mitään.
Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä jäähtymään. Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi n. 5 min ajan.
Lisää jäähtynyt suklaa, kaakaojauheseos ja huoneenlämpöinen tuorejuusto kulhoon. Lisää halutessasi myös muutama tippa aromia.
Vatkaa seos ihanan pehmeäksi ja kuohkeaksi (pari minuuttia).
Kakun kokoaminen:
* Jotta kreemiä riittää joka kerrokseen, Jaa kreemi sen mukaan kulhoihin monta kerrosta sinulla on täytettävänä. Jätä viimeiseen kulhoon (kuorrute) kreemiä vähän enemmän.
* Nostele kreemiä kakkupohjan päälle ja tasoita. Toista uudelleen. Levitä loppu kreemistä kakun päälle tasaisesti palettiveitsellä.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa kunnolla, mielellään seuraavaan päivään. Koristele mielesi mukaan.
Kreemi kovettuu jääkaapissa, joten anna kakun olla tovi huoneenlämmössä ennen tarjoilua!

Kommentit

Suositut tekstit