Valkosuklaa-nougat-kinuskijuustokakku

Pidin Me&I vaatekutsut ja aina silloin on kiva kokeilla jotain uutta reseptiä. Juustokakut ovat yleensä aina hyviä ja nyt silmiini osui blogista @annapbakes - tällainen ihanan herkulliselta kuulostava kakku. Jos kakkuun tulee lapsuuteni suosikkia Dubbel Nougat suklaata, Kinder Bueno-suklaata, valkosuklaata ja kinuskia, ei voi olla huonoa. Ja olihan tämä nyt hyvää! Nam. Lämmin suositus.
Alkuperäisessä ohjeessa mitoitus halkaisijaltaan 18cm vuokaan, itse tein 20cm vuokaan. Mikäli teet 18m vuokaan tai muuten vaan tavallista irtopohjavuokaa käyttäen, saatat tarvita reunaan vahvikkeita, koska kakusta tulee kohtuullisen korkea.
Voit toki tehdä kakun myös isompaan irtopohjavuokaan, jolloin siitä vain tulee matalampi.

Yksi kakku n. 18-20cm irtopohjavuokaan

Pohja

* 170g Digestive-keksejä
* 85g voita
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele hyvin öljytyn reunavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin nougat-täytteen valmistuksen ajaksi.

Nougat-täyte
* 2 dl kuohukermaa
* 100g maustamatonta tuorejuustoa
* 1 prk vaniljarahkaa
* 4 kpl Maraboun Dubbel Nougat - patukoita
* 1 kpl Kinder Bueno - patukoita (pitää sisällään 2 patukkaa)
* 4 liivatetta + tilkka kiehuvaa vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata Dubbel Nougat patukat ja anna jäähtyä hetki (itse sulatin teräskattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen). Vaahdota kerma ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vaniljarahka. Rouhi Kinder Bueno- patukat pieneksi ja lisää joukkoon. Lisää massaan jäähtynyt Dubbel Nougat- sula ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä ja lisää siihen hyvin puristellut liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja kaada se varoen, ohuena nauhana, hyvin sekoittaen muun täytteen sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä useampi tunti jääkaapissa ennen valkosuklaatäytteen tekoa.
Valkosuklaatäyte
* 2 dl kuohukermaa
* 0,5 dl tomusokeria
* 100g maustamatonta tuorejuustoa
* 1 prk vaniljarahkaa
* 145g valkosuklaata
* 4 liivatetta + tilkka kiehuvaa vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetki (sulatan itse mikrossa miedolla teholla 20s kerrallaan välillä sekoittaen). Vaahdota kerma ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljarahka. Lisää myös hieman jäähtynyt valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta vesi ja lisää siihen hyvin puristellut liivatteet. Kaada seos täytteen sekaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte nougat-täytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa useampi tunti,
Kinuskikiille
* 1 dl kuohukermaa
* 1 dl fariinisokeria
* 4 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kiehauta seosta muutama minuutti ja lisää sitten joukkoon pehmenneet liivatteet. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin kaadat sen valkosuklaatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti.

Koristele kakku oman mieltymyksesi ja vähän vuodenajankin mukaan. Itse halusin nyt käyttää koristelussa tuoreita, mustia viinimarjoja.








Kommentit

Suositut tekstit