Tomaattipiirakka
Päätin kokeilla jotain uutta suolaista piirakkaa vaatekutsuilleni ja silmiini osui paljon kehuja kerännyt Sikke Sumarin täyteläinen tomaattipiirakka. Helppo ja nopea tehdä. Oli kyllä piirakka omaan makuuni. Maistui myös kutsuvieraille. Alkuperäinen ohje James Beardin.
Käytä ohjeessa vahvaa juustoa. Jos juustosi ei ole vahvaa, sekoita sen joukkoon 1 rkl dijonsinappia.
Käytä ohjeessa vahvaa juustoa. Jos juustosi ei ole vahvaa, sekoita sen joukkoon 1 rkl dijonsinappia.
1 pyöreä piirakkavuoallinen
Pohja
* 5 dl jauhoja
* 2,5 tl leivinjauhetta
* 0,5 tl suolaa
* 0,5 tl ruokasoodaa
* 75g kylmää voita kuutioina
* pieni kourallinen silputtua persiljaa
* 1,4 dl maitoa, jossa 1 tl puristettua sitruunanmehua
* 5 dl jauhoja
* 2,5 tl leivinjauhetta
* 0,5 tl suolaa
* 0,5 tl ruokasoodaa
* 75g kylmää voita kuutioina
* pieni kourallinen silputtua persiljaa
* 1,4 dl maitoa, jossa 1 tl puristettua sitruunanmehua
Täyte
* tomaatteja (itse käytin terttukirsikkatomaatteja)
* suolaa
* mustapippuria
* basilikanlehtiä n. 10 kpl
* 2,5 dl cheddarjuustoa raastettuna
* 2,5 dl hyvää majoneesia
* tomaatteja (itse käytin terttukirsikkatomaatteja)
* suolaa
* mustapippuria
* basilikanlehtiä n. 10 kpl
* 2,5 dl cheddarjuustoa raastettuna
* 2,5 dl hyvää majoneesia
Laita pohjan ainekset kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi n. 5 min ajan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Laita pohjan päälle tomaattisiivuja niin että pohja täyttyy. Rouhaise päälle vähän suolaa ja pippuria ja lisää basilikanlehtiä. Sekoita keskenään cheddarjuustoraaste ja majoneesi. Levitä tomaattien päälle.
Paista 180c n. 30 minuutin ajan.
Nauti esimerkiksi syysiltana iltateen kanssa.
Nauti esimerkiksi syysiltana iltateen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti