Munaton kakkupohja

Sain viime viikolla erityisen toiveen julkaista enemmän ohjeita, mihin ei tule kananmunaa. Synttäreilleni lokakuussa teinkin juuri munattoman kakkupohjan, mikä mielestäni onnistui hyvin. Ohje on Myllyn parhaat sivustolta. Aika matala tästä tuli normaaliin n. 24cm halkaisijaltaan olevaan irtokakkupohjaan, mutta riitti sellaiseen tavalliseen täytekakkuun. Itse tein tästä pohjasta prinsessakakun, josta riitti syötävää n. 12-15 hengelle kun pöydässä oli paljon muutakin tarjottavaa. Jos tarjoat vain kakun, tästä pohjasta riittänee ehkä n. 8 hengelle reilut palat.

Lisäämällä 2 rkl tummaa kaakaojauhetta saat kakusta suklaisen kakkupohjan. Omenasoseen voi myös vaihtaa muuhun hedelmäsoseeseen tai esimerkiksi banaanisurvokseen. Jos haluat kakusta maidottoman, käytän maidotonta kasvirasvaa.





* 3,5 dl erikoisvehnäjauhoja
* 2 dl sokeria
* 2,5 tl leivinjauhetta
* 2 tl vaniljasokeria
* 100g sulatettua voita
* 1 dl omenasosetta
* 2 dl vichya tai mehua (itse käytin omenamehua)

* vuoan voiteluun rasvaa ja korppujauhoja / mantelijauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu, jäähdytetty voi, omenasose ja mehu tai vichy lopuksi varovasti sekoittaen.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n.1,8l) ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 min. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Kommentit

Suositut tekstit