Nyhtökaurapiirakka


Minulta toivotaan usein kasvisruokareseptejä ja tässä yksi oiva sellainen. Resepti on napattu K-ruoka sivustolta, alkuperäiseen ohjeeseen lisäsin maissia. Koen että reseptiä on muutenkin helppo varioida. Voi lisätä tomaattia, chiliä, jalopenoja... Piirakka toimii mainiosti vaikkapa pikkujoulujen buffapöydässä, itse tarjoilin sitä sukulaisilleni 40v synttärijuhlissani. Helppo piirakka valmistaa isommallekin porukalle.

Uunipellillinen (n. 20 hlöä) 

* 2 pkt piirakkataikinaa (pakaste, esim. Pirkka, a 400g)
* 2 paprikaa
* 2 rkl rypsiöljyä
* 2 pkt (a 240g) Gold and Green tomaatti nyhtökauraa
* 1 pss tacomausteseosta
* 1 pieni prk säilykemaissia
* 2 prk (a 2dl) Arla Fraiche kermaa tai 2 prk Creme Fraichea
* 1 ruukku korianteria
* 300g mozzarellaraastetta

Sulata piirakkapohja ja painele se leivinpaperin päälle uunipellille. Esipaista pohjaa 200c uunissa 20 min ajan. 

Pilko paprika ja kuullota se öljyssä paistinpannulla. Lisää nyhtis, maissit, tacomauste ja Fraiche kerma. Hauduta 5 min. Pilko sekaan korianteri.

Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle, ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista 

Kommentit

Suositut tekstit