Mehevät kyljykset

Lapsuudessani syötiin usein kyljyksiä. Nykyään niitä ei tahdo enää edes löytää kaupasta. Viime viikonloppuna pistin ruokasuunnitelmat täysin uusiksi kun näin kaupassa paketillisen muhkeita kyljyksiä. Ja olivathan ne tosi hyviä muussin kanssa. Kyljyksissä on tärkeää ettei niitä kypsennä kuiviksi. Tällä tavalla valmistettuna saat ihanan mehukkaita kyljysiä.

* 3 kyljystä
* reilusti makeahkoa sinappia (Dijon, Opari) 
* suolaa
* rypsiöljyä ja voita paistamiseen
* 2 dl kuohukermaa
* tuoretta timjamia

Ota kyljykset huoneenlämpöön hetkeksi. Kuivaa kyljykset talouspaperilla ja tee pienet viillot sivusilavaan molemmin puolin. Tämä estää sen, ettei kyljys mene kippuraksi paistettaessa.
Sivele suolaa kyljysten pintaan ja sinappia molemmin puolin. Paista voi-öljyseoksessa pannulla kyljyksiin molemmin puolin kaunis pinta. Ota kyljykset pois pannulta ja sivele vähän sinappia lisää pintaan. Laita kyljykset uunivuokaan ja kaada päälle kerma ja tuoretta timjamia.

Paista 200c uunissa noin vartin verran. Poista timjaminoksat ennen tarjoilua. Tarjoile hyvän perunamuussin ja raikkaan salaatin kera. 

Kommentit

Suositut tekstit