Sitruuna-valkosuklaa cookies

Ystäväni toi minulle jo tovi sitten paketillisen ruotsalaisia sitruuna-valkosuklaakeksejä ja toivoi, että kertoisin reseptin yhtä hyviin kekseihin. Dr Sugar julkaisi hetki sitten ohjeen sitruunakekseihin ja siitä se ajatus sitten lähti... Ja omasta mielestäni, näistä tuli parempia kuin alkuperäiset ruotsalaiset keksit. En ole varma, olenko ennen syönyt näin hyviä keksejä. Omaan ja apukokin makuun täydellisiä. Apukokki totesi tänä keksiä syödessään: "It's perfecto".

Leipoessasi ota huomioon että taikina vaatii vähintään 4 tunnin viilentymisajan ennen paistamista. 

18-20 keksiä

* 3,5 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1/4 tl ruokasoodaa
* 1/2 tl perunajauhoja
* 115 g huoneenlämpöistä voita
* 2,5 dl sokeria 
* 1 tl vaniljasokeria
* 1 rkl sitruunankuoriraastetta
* 1 kananmuna
* 1 rkl sitruunanmehua
* 100g valkosuklaata

* tomusokeria

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja perunajauho keskenään. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi (älä liian pieneksi).
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sekä raastettu sitruunankuori kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää 1 tl jauhoseosta niin seos ei juoksetu. Lisää vatkaten kananmuna sekä sitruunanmehu. Vatkaa kevyesti sekaan kuivat aineet, älä ylivatkaa tai seos sitkistyy. Sekoita joukkoon pilkottu valkosuklaa.

Tee taikinasta paksu pötkö ja kääri se tiukssti kelmun sisään. Nosta jääkaappiin vähintään 4 tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Laita uuni kuumenemaan 175c. Leikkaa pötköstä paksuhkoja siivuja ja pyöritä kevyesti tomusokerissa. Keksit leviävät uunissa paljon, laita vain 9 keksiä per pelti. Paista 10-15 minKeksit ovat kypsänä vielä vaaleita ja pehmeitä. Vedä keksit pelliltä leivinpaperin päälle jäähtymään. Keksit kovettuvat jäähtyessään. Nauti!!

Kommentit

Suositut tekstit