Itse tehty kebab

Kun näin muutama viikko sitten Peggy Thomasin kuvan kokonaan itse tehdystä pitakebabista, alkoi kuola valua. Joten päätin tehdä omat kebabit pääsiäisherkuksi. Niin taivaallista!! Reseptin kebablihan ja kastikkeen ohje Peggyn blogista; Peggyn pieni punainen keittiö. Kastiketta vähän muokkailin. Kiitos sinne vinkeistä inspiraatiosta.

Itse tein pitaleivät tällä ohjeella, joka on jo vaahtiksessa. Ohje on sama kuin Peggyn käyttämä. 
https://mansikkavaahtis.blogspot.com/2015/05/pitaleivat.html?m=1


Lisäksi maailman parasta coleslawta, tällä Hans Välimäen ohjeella tehnyt jo vuosia enkä toiseen vaihda. 

https://mansikkavaahtis.blogspot.com/2015/06/coleslaw-maailman-paras.html?m=1

Ja lisäksi tuoretta tomaattia, punasipulia (kiehauta punaviinietikka, fariinisokeri, vesi seoksessa, nam), kurkkua, paprikaa ja salaattia.
Alla ohjeet lihalle ja kastikkeelle. Itse tein lihan määrän puolikkaana, koska syöjinä vain minä ja apukokki. 


Kebabliha

* 1000g naudan jauhelihaa 
* 1/2 dl rypsiöljyä
* suolaa
* mustapippuria
* 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
* 1 tl chilijauhetta
* 1 tl cayannepippuria

Laita uuni kuumenemaan 100c. Laita jauheliha yleiskoneeseen tai koneeseen, jossa on taikinakoukku. Vaivaa massaksi noin 10 min. Sekoita keskenään öljy ja mausteet. Lisää jauhelihan sekaan ja jatka vaivaamista 10 min ajan. Muotoile jauhelihamassasta pötkö ja laita se kahden folion sisään tiiviisti uunivuokaan. Paista uunissa miedossa lämmössä 3,5 tuntia. Ota pois uunista ja anna vetäytyä folion sisällä 30 min.

Avaa folio ja vuole lihasta kebablastuja puukolla. Laita uuni 250c ja laita lastut muutamaksi minuutiksi uunipellille kuumaan uuniin. Anna olla sen aikaa että kebab saa vähän väriä.

Tomaattikastike

* 500g paseerattua tomaattia (tai murskaa) 
* 1 sipuli
* 2 valkosipulinkynttä
* 1-2 punaista chiliä 
* öjyä
* 2 rkl tomaattipyrettä
* 1 rkl sokeria
* suolaa 
* mustapippuria 
* 1 tl juustokuminaa

Kuori ja pilko sipulit. Pilko chili. Kuullota hetki pannulla öljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja pyree sekä mausteet. Anna kiehua rauhassa 30 min ja jäähdytä. Soseuta tasaiseksi ja säilytä esim. lasipurkissa jääkaapissa. 

Kommentit

Suositut tekstit