Tiikerikakku

Nyt korona-arjessa tekee mieli usein leipoa ja toisinaan perinteiset leivonnaset ovat parhaita. Ja niihin löytyy usein myös ainekset valmiina kuivakaapista. Maanantaina leivoin pitkästä aikaa perinteisen tiikerikakun josta osan vein ystäväperheelle kiitoksena auton renkaiden vaihdosta. Tällä ohjeella olen itse aina tiikerikakkuni leiponut ja ohjeen nuorena käsin keittokirjaani kirjoittanut.

1 kakku

* 200g huoneenlämpöistä voita 
* 4 dl sokeria
* 4 munaa
* 6 dl vehnäjauhoja 
* 1,5 tl leivinjauhetta
* 1 tl vaniljajauhetta
* 2,5 dl täysmaitoa tai 1 dl kevytkermaa ja 1,5 dl maitoa
* 3 rkl kaakaojauhetta (itse käytän tummaa, leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta) 

Laita uuni kuumenemaan 175c. Voitele ja jauhota (itse käytän usein mantelijauhetta) n. 2,5 litran vetoinen kakkuvuoka.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet, mutta ei kaakaojauhetta. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja maitokermaseosta, vatkaa koko ajan kevyesti. Sekoita tasaiseksi. Erota taikinasta 1/3 ja sekoita siihen nuolijalla kaakaojauhe.

Laita vuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten kaakaotaikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Tasoita pinta ja tee puutikulla halutessasi käärmemäistä kuviota taikinaan vuoan ympäri. Tämä tekee kaakao-osuudesta hauskemman näköisen leikatessa.

Paista uunin keskitasolla n. 55 min uunista riippuen. Tarkista kypsyys puutikulla. Kakku on valmis kun tikkuun ei tartu taikinaa.

Anna jäähtyä noin 10 min ja kumoa sitten kakku ritilälle jäähtymään. 

Kommentit

Suositut tekstit