Lämpimät kanaleivät




Kun on oikein kiire ja perhe odottaa kurnivan mahan kanssa, pitää tehdä jotain ja nopeasti. Tänään meillä oli tällainen tilanne ja päätin pyöräyttää uuniin nopeasti lämpimät kanaleivät, jotka valmistuvat käden käänteessä. Leivät voi toki valmistaa myös pidemmän kaavan mukaan esimerkiksi valmistamalla bearnaise-kastikkeen itse, mutta joskus kiireessä jopa mansikkavaahtiksen keittiössä käytetään puolivalmisteita :).

Leipinä käytin perunasämpylätaikinasta itse tehtyä leipää, mutta mikä tahansa rapeakuorinen vaalea leipä sopii tähän hyvin. Sovella täytteiden määrää sen mukaan kuinka monta leipää teet.

Herkullisiin kanaleipiin tarvitset;

- Vaaleaa leipää (esim. patonkia tai ciabattaa)
- leipämargariinia
- grillibroileria
 -säilykepersikoita
- punasipulia
- kirsikkatomaattia
- bearnaise-kastiketta
- emmental-juustoraastetta

Voitele leivät. Revi grillibroilerista reippaasti broilerin palasia leivän päälle. Laita broilerin päälle muutama persikkaviipale, pieneksi pilkottua punasipulia sekä pari kirsikkatomaatin palaa. Laita bearnaise-kastiketta reippaasti näiden päälle. Kuorruta koko komeus vielä juustoraasteella.
Paista 250c uunissa noin 10 min ajan. Nauti raikkaan salaatin kera tai sellaisenaan.

Yksinkertaista, mutta maistuvaa.

Kommentit

Suositut tekstit