Marmeladipikkuleivät
Teen näitä pikkuleipiä usein Joulun alla ja toisinaan muinakin vuodenaikoina - eivät ole mitenkään jouluisia, mutta kivaa vaihtelua luumun- ja piparinmakuiseen kahvipöytään. Keksit ovat hyviä ihan sellaisenaankin, mutta marmeladitäyte sopii näihin erinomaisesti. Väliin sopii lähes mikä marmeladi tahansa. Omat suosikkini ovat vadelma- ja omenamarmeladi.
Kekseistä voi tehdä pieniä tai isoja, minkä muotoisia tahansa. Itse tein tällä kertaa isoja pyörylöitä mihin painoin pienen sydämen - ei ehkä niin tyylikkäitä, mutta sitäkin maukkaampia :).
- 400 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 2 munaa
- 9 dl vehnäjauhoja
- 4 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 300 g marmeladia
(- tomusokeria)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa munat mukaan nopeasti sekoittaen.
Lisää sekoitetut kuivat aineet. Kaulitse ja ota muotilla yhtä paljon kansi-ja pohjaosia.
Paista 200c. n. 8-10 min. Jäähdytä pikkuleivät.
Levitä marmeladia pohjaosalle, paina kansiosa päälle.
Päälle voi sihdata vielä tomusokeria.
Säilytä pikkuleivät suljetussa purkissa jääkaapissa.
Kommentit
Lähetä kommentti