Itämainen nuudelisalaatti

Meillä syötiin viikonloppuna itämaista nuudelisalaattia. Ohje Vappu Pimiän kirjasta ja kuulemma Mikko Leppilammenkin herkkua ;). Ohje kuulosti kummalliselta jauhelihan takia, joten tätä oli pakko kokeilla ja tykästyimme kovasti koko perhe. Parhaimmillaan ehkä noutopöydässä, mutta myös hyvää ihan pelkästään lounassalaattina. Tyttärellemme tein salaatista chilittömän ja vähäsuolaisemman version.


Rakastan tätä Jamie Oliverin kuorintaveistä. Monikäyttöinen apuri niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin (suklaasta tulee hienoja lastuja....)

5 annosta lounaalle, 
noutopöydässä riittää 10 hengelle mikäli muutakin tarjottavaa

* 200g ohuita riisinuudeleita
* ½ punainen chili siemenineen
* 2 isoa porkkanaa
* 1 punasipuli
* 1 ruukku tuoretta korianteria
* 1 ruukku tuoretta minttua
* 400g naudan paistijauhelihaa
* loraus seesamiöljyä

Kastike
* 4 limetin mehu
* 2 rkl muscovado- tai fariinisokeria
* 2 rkl soijaa
* 3 rkl kalakastiketta
* 1 valkosipulinkynsi murskattuna

Keitä nuudelit kypsiksi ohjeen mukaan (noin 4-6 min.) Valuta kylmässä vedessä, jäähdytä. Paista jauheliha tilkassa seesamiöljyä. Siivuta kuoritut porkkanat pitkittäin kuorimaveitsellä ja leikkaa sipulit puolikuun muotoisiksi ohuen ohuiksi siivuiksi. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit. Yhdistä aineet keskenään laakealla vadilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille. Nauti!


Kommentit

Suositut tekstit